Megjelent a Kárpát-medencei útikönyv

2017. nov. 14. | Összes hír

A Hibernia Kiadó gondozásában megjelent a Magyarország hetedhét határán c. útikönyv, mely 70 térképet és 500 fotót is tartalmaz számos város és országrész térképpel együtt. Különleges útikönyv ez, mert Magyarország egy-egy nagyobb városából kiindulva vezet el bennünket országhatáron túlra, egykor szintén Magyarországhoz tartozó területekre.

Az útikönyv borítólapja

Az útikönyv borítólapja

Alapítványunk képviseletében közreműködtünk az útikönyv megírásában, a „mi utunk” Debrecenből indul és vezet át az országhatáron. Partium Szatmárnémetitől Nagyszalontáig terjedő részét mi írtuk és saját fotóinkkal láttuk el. Sződemeter természetesen kiemelt helyet foglal el a helyiségek között, de számos más, szívünknek kedves, értékes magyar emlékekkel rendelkező helyiség is szerepel a kiadványban: Szatmárnémeti, Nagykároly, Erdőd, Érmindszent, Érsemjén, Sződemeter, Nagyvárad és Nagyszalonta.

Székelyföldön kívül Partium az a terület a ma Romániához tartozó, egykori magyar területrészek közül, ahol jelenleg is nagyszámú magyar közösség található. Aki először szeretne belekóstolni ebbe a világba vagy esetleg kevés idő áll a rendelkezésére, annak mindenképpen megfontolásra ajánljuk a Partium meglátogatását!

Ízelítőül bemutatjuk a kötet egyik oldalát, melyen – többek között – a Kölcseyhez kötődő sződemeteri református templom fotója is szerepel. Itt keresztelték meg Kölcsey Ferencet 1790-ben.

Részlet az útikönyvből

Részlet az útikönyvből

A hátsó belső borítón alapítványunk jelképes bemutatása kiemelt helyet foglal el:

Kölcsey Ház Alapítvány

Kölcsey Ház Alapítvány