2023. évi Kölcsey emlékfutás

2023. aug. 14. | Emlékfutás

2023. augusztus 5-én immáron 14. alkalommal került sor Pakulár István és Pakulár Bú Julianna lelkész házaspár szervezésében a Kölcsey emlékfutásra Tasnád és Sződemeter között, amely időközben Szatmár megye egyik legnagyobb tömegsport rendezvényévé nőtte ki magát.

Ezúttal is reggel 9 órától regisztráltuk a résztvevőket a tasnádi református templom előtt és kiosztottuk a megújult, zöld színű Kölcsey pólókat, ezt követően pedig 10 órakor indult el a mezőny. A résztvevők nagyobb része kerékpárral tette meg a távot, de voltak futók és gyaloglók is.

Ebben az évben ismét nagyon sok fiatal jött el erre a rendezvényre, szép példáját mutatva a kultúra, történelem és egyúttal a sport iránti érdeklődésnek, valamint a magyar közösség összetartásának.

Ebben az évben is kánikulai hőség fogadta a résztvevőket, akik ennek ellenére jókedvű kitartással tették meg a közel 10 km-es távot. Több vízvételezési pont is segítette a folyadék utánpótlást, a helyi rendőrség pedig biztosította az útvonalat és mentő kísérte a csapatot a teljeskörű biztonság érdekében.

A cél hagyományosan a sződemeteri református templom kertjében volt, ahol a szervezők hideg üdítő italokkal, finom bográcsgulyással és fánkkal várták a célba érkezőket.

Mindenkit megérintett a közösségi élmény és minden korosztály nagyon jól érezte magát. Sokan látták már, mégis érdeklődéssel újra megtekintették a református templom kertjében létrehozott Kölcsey Egyházi és Kulturális Központban 4 évvel ezelőtt létrejött színvonalas Kölcsey kiállítást.