Kölcsey emlékfutás 2015

2015. aug. 11. | Emlékfutás

A nagy meleg ellenére is töretlen lelkesedés kísérte az idén hatodik alkalommal megszervezett Kölcsey-emlékfutást, melyre 2015. augusztus 8-án került sor Tasnád és Sződemeter között. A résztvevők Tasnádról a református templom előtti térről indultak és az onnan 9,6 km-re lévő sződemeteri református templom kertjébe érkeztek meg.

Emlékfutás 2015

Emlékfutás 2015

Az esemény főszervezője ezúttal is Pakulár István tasnádi és sződemeteri református lelkipásztor volt, aki az esemény fő céljául tűzte ki Kölcsey szülőfalujának, mint nemzeti és irodalmi zarándokhelynek a népszerűsítését. Az idei esemény egy másik megemlékezésnek is helyt adott. A főszervező az idei futást Kölcsey emléke mellett Filip Márta tavaly elhunyt tornatanár emlékére is felajánlotta, aki hűséges résztvevője volt a futásnak évről évre. A résztvevők indulás előtt egy perces néma csenddel és főhajtással adóztak Filip Márta emlékének.

A futásra idén 78-an regisztráltak, a szervezők nagy örömére többen nagy távolságot tettek meg azért, hogy részt vegyenek a sporteseményen. Voltak résztvevők többek között Budapestről, Szegedről, Temesvárról, Erdőcsinádról, Mezőtelegdről, Szatmárné

Emlékfutás 2015

Emlékfutás 2015

metiből, Szatmárudvariból, Egriből, valamint a megye más településeiről. A résztvevők mintegy kétharmada biciklivel, egyharmada futva, két személy pedig gyalog vágott neki a 10 km-es távnak.

Emlékfutás 2015

Emlékfutás 2015

A szervezők figyelme arra is kiterjedt, hogy ún. vizes pontokat biztosítsanak a résztvevők számára, akik így útközben 4 helyen is felfrissülhettek a hőségben.

Mindenki sikeresen célba ért, ahol a gyerekek hideg vízzel és fagyival, a felnőttek pedig hideg sörrel hűsítették magukat.

Míg a futás zajlott, addig Sződemeteren két bográcsban főtt a finom egytálétel, amivel várták az érkezőket. A sportrendezvény kiváló hangulatban zajlott, a szervezők pedig hangot adtak abbeli reményüknek, hogy évről évre nagyobb és nagyobb népszerűségre tesz szert majd a rendezvény.

Az esemény végén csoportkép készült a résztvevőkről.

Emlékfutás 2015 csoportkép

Emlékfutás 2015 csoportkép

Forrás: www.frissujsag.ro