Sződemeteren lesz a Generális Konvent következő elnökségi ülése

2019. okt. 19. | Összes hír

2019. november 11-én és 12-én a Királyhágómelléki Református egyházkerülethez tartozó Sződemeteren tartja ülését a Generális Konvent elnöksége. A Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő testület tanácskozásának a májusban átadott Kölcsey Emlékház ad otthont.

Az elnökségi ülésen szó lesz többek között a 2020. évi tervezett kiemelt programok előkészületeiről, költségvetési kérdésekről, a közös külkapcsolatokkal és a magyar református diaszpórával összefüggő témákról, valamint a Kárpát-medencei református egyházak életének egyéb aktuális kérdéseiről.

A Generális Konvent a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete. Feladata a közös alkotmány és közös törvények előkészítése, a közös ügyek koordinálása, az egység munkálása. Ennek ügyvivő testülete a Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő elnökség, melynek feladata a közös ügyek intézése. A testület szükség szerint, de évente legalább háromszor ülésezik.

Forrás: www.reformatus.hu