10. Kölcsey emlékfutás 2019

2019. aug. 11. | Emlékfutás

Változatlan érdeklődés és 100 fő fölötti regisztrált részvétel mellett került megrendezésre ebben az évben a jubileumi 10. Kölcsey emlékfutás.

A tasnádi polgármester is a résztvevők között volt

A tasnádi polgármester is a résztvevők között volt

Az eseménysorozat megálmodója és a rendezvény főszervezője Pakulár István és Pakulárné Bú Julianna tasnádi és sződemeteri református lelkipásztorok voltak. Idén a rendezvény fő támogatója a Magyar Kormány Bethlen Gábor Alapja. A csapat ebben az évben is a tasnádi református templom elől indult útnak Kölcsey Ferenc innen 10 km-re fekvő szülőfaluja, Sződemeter felé.

Futók és gyaloglók

Futók és gyaloglók

Számos helyről, elsősorban Partiumból érkeztek a résztvevők, akiknek jelentős része biciklivel és futva, többen pedig gyalog vágtak neki a távnak, de volt, aki gördeszkán tette meg az utat.

Gördeszkás versenyző

Gördeszkás versenyző

Az esemény díszvendége Illés Adorján volt, aki több, mint 4 év alatt körbe biciklizte a földet és itt is – stílszerűen – biciklivel állt rajthoz. Útközben több helyen vizespontoknál pihenhettek meg és hűsíthették magukat a résztvevők. Mindenki sikeresen célba ért a Sződemeteren nemrég átadott Kölcsey Emlékház és a felújított református templom közötti területre, ahol a szervezők finom egytál étellel és üdítő italokkal vendégelték meg a résztvevőket.

Vendéglátás a célba érkezéskor

Vendéglátás a célba érkezéskor

A rendezvény végén vidám hangulatban készült el a szokásos csoportkép.

Csoportkép 2019

Csoportkép 2019

A rendezvény ikonikus arca a legfiatalabb résztvevő, Dóri volt ?

Dóri

Dóri