V. Tasnádi Magyar Napok

2018. okt. 27. | Tasnádi Magyar Napok

Október 20-án ünnepi műsort tekinthetett meg a közönség a 2018. október 13-21. között megrendezésre került V. Tasnádi Magyar Napok keretében. A moziteremben szép számú érdeklődőt kápráztattak el a helyi iskolások és a meghívott néptáncegyüttesek. Kiskasza Balázs, a helyi RMDSZ-szervezet elnöke, a város helyettes elöljárója rendkívül sikeresnek értékelte az egyhetes rendezvény sorozatot, amely a tasnádi magyarság közösségi ünnepe is egyben.

V. Tasnádi Magyar Napok 2018

V. Tasnádi Magyar Napok 2018

A szervezők, azaz a tasnádi Ady-Kölcsey Kulturális Egyesület és a helyi RMDSZ az önkormányzat és a Communitas Alapítvány támogatását felhasználva igyekeztek mindenkihez szóló műsorkínálatot összeállítani. Ennek jegyében volt komoly- és könnyűzenei koncert, lakossági fórum, de még gyermeknevelési eszmecsere is. Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, a megyei RMDSZ elnöke üdvözlőbeszédében méltóságteljes ünneplést kívánt a tasnádiaknak, s mint mondta, fontos számára, hogy évről évre jelen legyen ezen a rendezvénysorozaton.

Az ünnepi műsoron részt vevő néptánccsoportok egyike

Az ünnepi műsoron részt vevő néptánccsoportok egyike

Az ünnepi műsorban felléptek a Tasnádi Általános Iskola magyar tagozatos tanulói. Az elemistákat Székely Roland néptáncoktató készítette fel, míg a 6–8. osztályosokból verbuválódott Minitinik amatőr csoportot Jáger Enikő vallás és magyar szakos tanár. Meghívottként jelen volt a zilahi Terbete Néptáncegyüttes, a Kalotaszeg Néptáncegyüttes – őket dési muzsikusok kísérték –, illetőleg a határ másik oldaláról, Biharkeresztesről a helyi oktatási intézmény Suhancok Néptánccsoportja. A rendezvény a Caritas nagytermében folytatódott, zenés mulatsággal és táncházzal.

Közösségi örömünnep

Közösségi örömünnep

A programsorozatot október 21-én ökumenikus istentisztelet zárta a tasnádi római katolikus templomban, végül koszorúzásra került sor.

Forrás: https://anziksz.com