Kölcsey emlékfutás 2018

2018. aug. 13. | Emlékfutás

Ebben az évben sem lankadt a lelkesedés a hagyományosan Kölcsey augusztus 8-i születésnapjához legközelebb eső hétvége szombatján megrendezésre kerülő Kölcsey emlékfutáson. A korábbi évekhez hasonlóan fiatalok és idősek egyaránt részt vettek az eseményen, nem rettenve vissza a nagy hőségtől. Ezúttal is meghaladta a 100-at a regisztrált résztvevők száma.

Az indulás előtti pillanatok

Az indulás előtti pillanatok

A – többek között a Kölcsey Ház Alapítvány által is támogatott – rendezvény főszervezője Pakulár István és Pakulárné Bú Julianna tasnádi és sződemeteri református lelkipásztorok, akik az esemény fő céljául tűzték ki Kölcsey szülőfalujának, mint nemzeti és irodalmi zarándokhelynek a népszerűsítését. Az utóbbi években a résztvevők évről évre újabb és újabb eredményeit láthatták a Kölcsey Emlékház építésének, ami hamarosan átadásra kerül és elkezdheti működését.

A futásra idén is sokan regisztráltak, a szervezők nagy örömére többen nagy távolságot tettek meg azért, hogy részt vegyenek a sporteseményen. Voltak résztvevők többek között Szatmárnémetiből, Nagykárolyból, valamint a megye más településeiről, sőt Nagyváradról, Szegedről és Budapestről is. A résztvevők mintegy kétharmada biciklivel, egyharmada futva, többen pedig gyalog vágtak neki a 10 km-es távnak.

A biciklisek egy csoportja

A biciklisek egy csoportja

Útközben több helyen volt vizespont, ahol egy keveset pihenhettek és hűsíthették magukat a résztvevők. A Maurer Alapítvány mentőautója dr. Vass Zoltánnal és a kisegítő személyzettel követte a menetet, de szerencsére nem volt szükség beavatkozásra.

A kép jobb szélén Pakulár István lelkipásztor, főszervező

A kép jobb szélén Pakulár István lelkipásztor, főszervező

Mindenki sikeresen célba ért, ahol a gyerekek hideg vízzel és fagyival, a felnőttek pedig hideg sörrel hűsítették magukat. Míg a futás zajlott, addig Sződemeteren bográcsban főtt a finom egytálétel, amivel várták az érkezőket.

Célba érkezés után

Célba érkezés után

A sportrendezvény kiváló hangulatban zajlott, a szervezők pedig hangot adtak annak a reményüknek, hogy a jövő évi jubileumi 10. emlékfutáson még nagyobb népszerűségre tesz majd szert a rendezvény.

A rendezvény sztárja és egyúttal legfiatalabb résztvevője

A rendezvény sztárja és egyúttal legfiatalabb résztvevője

 

Forrás:

www.frissujsag.ro