7. Kölcsey emlékfutás 2016

2016. aug. 21. | Emlékfutás

A Tasnádi Református Egyházközség és a sződemeteri leányegyház 2016. augusztus 6-án hetedik alkalommal rendezte meg a Kölcsey emlékfutást, amely mára a térség egyik legizgalmasabb és legnagyobb tömegsport rendezvényévé vált. A résztvevők Tasnádról, a közelben lévő falvakból, Nagykárolyból, Szatmárnémetiből, sőt Budapestről és egyéb helyiségekből is érkeztek, és reggel 9 órától gyülekeztek a tasnádi református templom előtti parkban. Itt regisztrálhatott a 107 résztvevő, valamint a kölcseys pólókat is itt vehették át, ami egységessé tette a sportolók táborát.

Indulás előtti pillanatok

Indulás előtti pillanatok

Pakulár István és Pakulárné Bú Julianna lelkipásztorok, a rendezvény fő szervezői igazították el a mezőnyt. A futást orvosi felügyelet biztosította dr. Vass Zoltán és a Maurer Alapítvány mentőautója kísértében.

A gyalogos résztvevők

A gyalogos résztvevők

Elsőként a gyalogosok indultak el, őket követték a futók és a kerékpározók. A nagy hőségben mindenki számára komoly megpróbáltatást jelentett a Tasnád és Sződemeter közötti 10 km-es táv megtétele.

A kerékpározóknak is komoly akadályokat kellett legyőzniük

A kerékpározóknak is komoly akadályokat kellett legyőzniük

Útközben négy ponton osztottak vizet. A szervezők induláskor figyelmeztették a résztvevőket, hogy nem versenyről van szó, a rendezvény célja népszerűsíteni KölcseyFerenc születési helyét és az általa képviselt szellemi értékeket.

A futók voltak az igazi hősök

A futók voltak az igazi hősök

Az új indulók és az eseményen több éve részt vevők egyaránt nagy élményként élték meg az emlékfutást. Igyekeztek mielőbb a célba érni, hogy bizonyítsák: nem fog ki rajtuk sem a távolság, sem a hőség, jó egészségnek örvendenek és nagy öröm számukra megérkezni Kölcsey szülőfalujába az ott épülő emlékházhoz.

A vizes pontok nélkül nem sikerült volna

A vizes pontok nélkül nem sikerült volna

A célba érkezőket vízzel, hűsítőkkel, fánkkal, fagylalttal, a felnőtteket sörrel várták. A bográcsokban készülő ételt valamennyi résztvevő jó étvággyal fogyasztotta el.

Sorbanállás a bográcsgulyásért

Sorbanállás a bográcsgulyásért

Az esemény rendszeres résztvevői régi ismerősökként köszöntötték egymást és örömmel tapasztalták, hogy a Kölcsey Ferenc nevét viselő emlékközpont építése jó ütemben halad, a magyar kormány támogatásával épülő létesítmény pedig kitűnő helyszínt biztosít majd az itt szervezett kulturális és egyéb rendezvények számára.

A póló ujján a www.kolcsey.org felirat

A póló ujján a www.kolcsey.org felirat

Az évek óta rendszeresen megrendezett emlékfutás alkalmából minden résztvevő erre az alkalomra készített pólót kapott, melyen a „7. Kölcsey emlékfutás Tasnád-Sződemeter 2016” felirat látható. A póló egyik ujján a Magyar Kormány szerepelt támogatóként, a másik ujjának felirata pedig honlapunk címét, a www.kolcsey.org feliratot tartalmazta.